Redőnyök

A redőnyök a napjaink legelterjedtebb árnyékolástechnikai termékei. A redőnyök nem csak az árnyékolásban, de a hang- és hőszigetelésben is hasznos kiegészítője otthonunknak. Több változata ismert. Léteznek szúnyoghálóval integrált redőnyök, ezek az úgynevezett „kombi” redőnyök. Ez annyit jelent, hogy a redőny tokjába bele van integrálva egy mobil szúnyogháló, így nem kell külön megvásárolni a szúnyoghálót és nem lesz egy külön szúnyogháló tok.  Megkülönböztetünk alumínium és műanyag redőnyt is. 

A műanyag redőny lindab tokkal készül, a lécek és a lefutók pedig műanyagból készülnek. Műanyag redőnyből lehet fehér, vagy barna a redőny színe. Az alumínium redőnyöknél minden alkatrész alumínium anyagból készül. Ezek lehetnek különböző RAL festett vagy akár faerezetes fóliázott színben is kaphatók. Több féle redőnytípust különböztetünk meg, beépítésük szerint.

A vakolható tokos redőny nagy előnye, hogy a vakolással/szigeteléssel el lehet tüntetni, így nem fog látszódni a redőny tokja. Tartalmaz egy vakolóélt, ami segíti a vakolhatóságot. Ajánlott a szigetelés/ vakolás előtt feltenni a redőnyt.

A felső vagy másnéven belső tokos redőnyt a nyílászáró tetejére sorolva kell felszerelni. A redőny tokja kívülről nem látszik. Belülről akár el lehet vakolni, de téglalap alakú formájának köszönhetően jól illeszkedik a kialakított nyílásba. A tokban szigetelő anyag található. A szerelését belülről lehet elvégezni.

A redőnyökben is megjelent a modernizálás. Lehet manuális (kézi) vagy motoros működtetéssel kezelni a redőnyöket. A motoros redőnyöknél már lehetőség van az okos otthon kialakításra is. Így egy applikáción keresztül könnyedén irányítjuk redőnyünket a telefonunk segítségével.

A külső tokos redőny az egyik legelterjedtebb típus.

A redőny tokja kívülről kerül fel a már beépített nyílászáró tokjára.
Az esztétikus elhelyezéshez, hogy a redőnytok ne lógjon bele az üveg felületébe, ajánlunk toktoldót a nyílászáró tetejére.
Előnye, hogy utólag felszerelhető. 

Lehetőség van szúnyoghálóval kombinálni. Így a redőny és a mobil szúnyogháló egy tokban helyezkednek el.

A külső tokos redőny elérhető műanyag, illetve alumínium kivitelben.

Az alumínium redőny rendelhető faeres illetve RAL színben.

A vakolható tokos redőny nagy előnye, hogy a vakolással/szigeteléssel el lehet tüntetni, így nem fog látszódni a redőny tokja. Tartalmaz egy vakolóélt, ami segíti a vakolhatóságot.

Ajánlott a szigetelés/ vakolás előtt feltenni a redőnyt

Lehetőség van szúnyoghálóval kombinálni. Így a redőny és a mobil szúnyogháló egy tokban helyezkednek el.

A vakolható tokos redőny elérhető műanyag, illetve alumínium kivitelben.

Az alumínium redőny rendelhető faeres illetve RAL színben.

A felső vagy másnéven belső tokos redőnyt a nyílászáró tetejére sorolva kell felszerelni.
A redőny tokja kívülről nem látszik. Belülről akár el lehet vakolni, de téglalap alakú formájának köszönhetően jól illeszkedik a kialakított nyílásba.
A tokban szigetelő anyag található. A szerelését belülről lehet elvégezni.

A nyílászáróval együtt kerül beépítésre

Lehetőség van szúnyoghálóval kombinálni. Így a redőny és a mobil szúnyogháló egy tokban helyezkednek el.

A felső tokos redőny elérhető műanyag, illetve alumínium kivitelben.

Az alumínium redőny rendelhető faeres illetve RAL színben.