Kültéri árnyékolók

Redőnyök

A redőnyök a napjaink legelterjedtebb árnyékolástechnikai termékei. A redőnyök nem csak az árnyékolásban, de a hang- és hőszigetelésben is hasznos kiegészítője otthonunknak. Több változata ismert. Léteznek szúnyoghálóval integrált redőnyök, ezek az úgynevezett „kombi” redőnyök.

Ez annyit jelent, hogy a redőny tokjába bele van integrálva egy mobil szúnyogháló, így nem kell külön megvásárolni a szúnyoghálót és nem lesz egy külön szúnyogháló tok. Megkülönböztetünk alumínium és műanyag redőnyt is.

A műanyag redőny lindab tokkal készül, a lécek és a lefutók pedig műanyagból készülnek. Műanyag redőnyből lehet fehér, vagy barna a redőny színe. Az alumínium redőnyöknél minden alkatrész alumínium anyagból készül. Ezek lehetnek különböző RAL festett vagy akár faerezetes fóliázott színben is kaphatók. Több féle redőnytípust különböztetünk meg, beépítésük szerint.

Zsalúzia

A zsalúzia a modern, elegáns építészet egyre inkább elterjedő külső árnyékolója. Innovatív technológiát ötvöz a jól bevált belső reluxák szerkezetével. A zsalúzia külső alumínium lamellákból áll,
melyek belülről forgathatóak és felhúzhatóak. Így biztosítva a mindig optimális fénybeeresztést.

Mozgatása lehet hajtókarral, vagy motorosan. Motoros mozgatásra a Somfy, illetve Smart Home motorokat használjuk. A zsalúziák összes alkatrésze rendkívül jól tűri a szélsőséges időjárási viszonyokat és a napsütést UV sugarait is. Nagy felületeknél és a kis felületeknél is rendkívül jól
működik.

A lamellák vezetése történhet sodronnyal, vagy vezetősínekkel. Több típusú lamella van a választékunkban. Megtalálható „C”; „Z”; „S”; „F” típusú lamellák. Ezekből van peremezett, illetve flexi lamella. Különböző mélységben találhatóak meg a lamellák pl.: 65, 80, 90, 100 mm. Zsalúziát lehet rendelni vakolható kivitelben is, illetve szúnyoghálóval kombinálva. A zsalúzia alap színe a RAL 7016 antracit, de bármilyen RAL színben, illetve faerezetes színben lehet kérni. A szépen kivitelezett zsalúzia a homlokzatok dísze lehet.

Könyökkaros napellenző

Könyökkaros napellenzőinket teraszok, erkélyek, balkonok, kerthelységek és üzlethelységek árnyékolására ajánljuk.

Megvédi az üvegfelületeket és a tereket a napsütéstől, melynek hatására a belső helyiségek sem melegednek fel. Napellenzőinket minőségi alapanyagokból készítjünk. Megerősített szerkezeteket, konzolokat, védőtetőket készítünk, melyek bármilyen RAL színben
kaphatóak.

Prémium minőségű ponyváinkat a nagy múltú Sattler cég szállítja nekünk, melyeket egyedileg konfekcionáljuk. A ponyvák UV stabil színekkel készülnek és a különleges gyártási eljárás
során alkalmazott technológiának köszönhetően vízlepergető hatásúak.

A napellenzők rendelhetőek kézi (karos) mozgatással, illetve motoros (Somfy, Smart Home) mozgatással. Motoros mozgatáshoz ajánlunk fény és szélérzékelőt. A fény érzékelő kiengedi a napellenzőt, mikor süt a nap. A szélérzékelő megvédi a napellenzőt az esetleges vihar károk ellen, mely érzékeli a szelet és automatikusan betekeri a napellenzőt.

Pergola

Prémium kategóriás teraszárnyékoló rendszer, amely lehetővé teszi az év bármely időszakában használható teraszok lehetőségét. Alumínium szerkezetének köszönhetően rendkívül jól birkózik meg a szélsőséges időjárási körülményekkel.

Kitünően illeszkedik minden épületi formához, modern és klasszikus közegben egyaránt. A napfény szabályozható a lamellák forgatásával vagy elhúzásával (tipustól függően). A 100%-ban vízálló tető és beépített rejtett vízelvezetés garantálja, hogy a
csapadék nem jut be a lefedett területre.

A kényelem tovább fokozható beépített világító, illetve fűtőtestek használatával.
A pergolákba is integrálható üvegrendszerek a külső hatásokkal szembeni védelem mellett exkluzív megjelenést biztosítanak. Különböző extra kiegészítőt lehet kérni a pergolákba, többek közt
hőmérséklet érzékelőt, távvezérlőt, beépített árnyékoló rolók, LED világítások stb…

Kérje kollégánk segítségét, hogy az Ön számára legjobb megoldást kapja meg.

Screen

Zipzáras elven működő textilárnyékoló, mely rendkívül jó szélállósággal rendelkezik. Zárt állapotban megfelelő fényviszonyokat teremtve hatékonyan véd a túlmelegedés ellen.

Alkalmazása esetén nem kell lemondanunk a kilátás szabdságáról, még akkor sem, ha árnyékolónk leengedett állapotban van. Akár 22 m2 felület árnyékolására is alkalmas. Üvegfelületünket megvédi a felmelegedéstől. A különféle textilcsaládok sajátosságainak köszönhetően a legkívánatosabb árnyékolás érhető el. Modern megjelenést biztosít a homlokzatunkra, amely még komfortosabb érzést kelt, ha motoros vezérléssel készítjük. Lehet külső tokos vagy vakolható tokos kivitelben is kapni. Pergola árnyékolójaként is sűrűn alkalmazzuk.

Ha modern és megbízható külső textil árnyékolóra van szüksége, a Screen a megfelelő választás az Ön számára.

Napvitorla

Kifejezetten látványos és esztétikus megoldás, ami ráadásul hatékony védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen a nagy felületeken.

Nagyméretű teraszok árnyékolására kiválóan alkalmas, mérete egyedi igényekhez szabható. Pécs belvárosában a Király utcát díszíti napvitorla, amely nagyon hangulatossá teszi azt. Sajátos formavilága, egyedi karaktert biztosít teraszoknak, éttermek szabadtéri területeinek, illetve a kert bármely részének.


Kiszereléstől függően lehet motoros működtetésű vagy fix rögzítésű. Motoros kivitel esetén a vitorla feszességéért rugóval megfeszített zsinórrendszer felel. Igény szerint időjárás érzékelő is
integrálható. Az oszlopok és egyéb tartóelemek rozsdamentes acélból készülnek.

A Dyneema zsinór szintén a hosszú élettartam záloga. Motoros napvitorlákhoz homogén, rendszerint világos színű, fehér vagy bézs ponyvákat javalunk, de igény szerint más is választható színsor szerint. A napvitorla textil, megfelelő lejtés mellett vízálló. Fix napvitorlákhoz a már jól bevált perforált rugalmas ponyvát javasoljuk, melynek durván szőtt szálai között szabadabban áramlik a levegő, mindemellett hatékonyan árnyékol.