Beltéri árnyékolók

Roletta

Rolettáink kedvelt és elegáns eszközei a beltéri árnyékolásnak.
Változatos textíliával díszesebbé teszi az ablakokat. A roletta készülhet fényáteresztő, sötétítő, vagy akár teljesen fényzáró anyaggal.

Megtalálható a választékok között speciális naphálós, reflexiós, lángálló és alupigmentált anyagokkal is, melyek fokozott hő- és fényvisszaverést biztosítanak. A különböző szerkezetek, mechanizmusok és textíliák lehetőséget adnak, hogy megtalálja az otthonához legjobban illő megoldást. A textília hangulatteremtő képességének köszönhetően gyakorlatilag bármely helyiségben alkalmazható. A halvány pasztell színű textil nyugalmat kölcsönöz otthonának, vagy ha inkább dekorálna árnyékolójával, használhat élénkebb árnyalatokat.

A roletta készülhet tokkal, dísztokkal és tok nélkül. Mozgatása történhet kézzel (rugós), gyöngylánccal, tekerőkarral vagy akár motoros vezérléssel is. Ez utóbbit főként tárgyalótermekbe, előadókba ajánljuk.

Szalagfüggöny

A zsalúzia a modern, elegáns építészet egyre inkább elterjedő külső árnyékolója. Innovatív technológiát ötvöz a jól bevált belső reluxák szerkezetével.

A zsalúzia külső alumínium lamellákból áll,
melyek belülről forgathatóak és felhúzhatóak. Így biztosítva a mindig optimális fénybeeresztést. Mozgatása lehet hajtókarral, vagy motorosan.

Motoros mozgatásra a Somfy, illetve Smart Home motorokat használjuk. A zsalúziák összes alkatrésze rendkívül jól tűri a szélsőséges időjárási viszonyokat és a napsütést UV sugarait is. Nagy felületeknél és a kis felületeknél is rendkívül jól
működik. A lamellák vezetése történhet sodronnyal, vagy vezetősínekkel. Több típusú lamella van a választékunkban. Megtalálható „C”; „Z”; „S”; „F” típusú lamellák. Ezekből van peremezett, illetve flexi lamella.

Különböző mélységben találhatóak meg a lamellák pl.: 65, 80, 90, 100 mm. Zsalúziát lehet rendelni vakolható kivitelben is, illetve szúnyoghálóval kombinálva. A zsalúzia alap színe a RAL 7016 antracit, de bármilyen RAL színben, illetve faerezetes színben lehet kérni. A szépen kivitelezett zsalúzia a homlokzatok dísze lehet.

Reluxa

Az árnyékoló, amely egyszerre modern és megnyerően klasszikus. A reluxa vízszintes kontúrokkal díszíti az üvegfelületeket és szinte egy mozdulattal árnyékol.

Az alumínium lamellákkal tetszőlegesen állítható a beérkező fénymennyiség. Ezek a lamellák sokféle színben rendelhetőek, így minden lakás vagy iroda stílusához könnyű megtalálni a megfelelőt. A keskenyebb 16 mm, a szélesebb lamella 25 mm-es.

A rögzítéshez alumínium karnist használunk, melyek bármilyen RAL színben rendelhetőek, így könnyen igazítható akár az ablak színéhez, akár a kiválasztott lamella színhez. A reluxa állításához
esztétikus üvegpálcát ajánlunk, a felhúzás pedig zsinórral végezhető, mely bármilyen magasságban megállítható.
Előnye, hogy majd minden nyílászáróhoz felszerelhető.

Sávroló

Az árnyékoló, amely a modern dizájnt helyezi a középpontba.
A sávroló már első látásra felkelti a figyelmet. Meglepően nagy hatásfokkal varázsolja szebbé és modernebbé a belső tereket. A sávroló egyedi hangulatot teremt, emellett rendkívül dekoratív.


Számos textil és néhány újszerű minta is rendelkezésre áll. A textília taszítja a szennyeződéseket, így a por vagy kéznyomok szinte meg sem látszódnak rajta.

Működési jellegzetességei, illetve műszaki felépítése révén nem rendelkezik lefutósínnel. Függőleges felületeken alkalmazható. A sávroló alkalmazásának nem célja a teljes fényzárás. Zárt állapotban is beenged némi fényt. A textilt függőlegeset váltakozó fényzáró és fényáteresztő sávok alkotják, illetve maga a textil is duplán fut, melyek közül az egyik a szerkezethez van rögzítve, a másik pedig egy alumínium hengerre tekeredik. Működtetés közben a hengerre tekeredő textil elmozdul, így pozíciótól függően zárja, illetve nyitja a sávokat.

Típustól függően építhető oldalfalra, mennyezetre, illetve nyílászáró keretbe is.